افرادی که سبک زندگی فعالی دارند، قطعا به دنبال راهکاری هستند که بتوانند سلامت جسمی و زیبایی فیزیکی خود را بهبود ببخشند و این، فقط با مصرف مواد غذایی، به تنهایی، بدون مکمل و ورزش میسر نیست. بدن سنتر در ادامه به معرفی جامع مکمل های بدنسازی میپردازد.

همچنین میتوانید برای دریافت برنامه و مشاوره بر روی مربی آنلاین کلیک کنید.

کازئین

کازئین

کازئین، منبع رنگ سفید شیر است که ۷۰-۸۰ درصد پروتئین شیر را تشکیل می­دهد. این مکمل همچنین تمام آمینواسیدهای مورد نیاز بدن را برای رشد عضلات تامین می­کند.

 

کافئین

کافئین

یک محرک طبیعی بوده که در انواع نوشیدنی­ها از جمله قهوه و چای موجود است. بسیاری از افراد از این مکمل برای هوشیاری ذهنی نیز استفاده می­کنند، اما می­تواند به عملکرد ورزش کمک کند.

 

لوسین، ایزولوسین و وانین (BCAA)

مکمل BCAA – شرکت mp
مکمل BCAA – شرکت mp

این مکمل­ ها سنتز پروتئین­های عضلات را قبل و بعد از تمرین ارتقا می­دهند و نقش مهمی در عضله سازی دارند. برخی محققان دریافتند که آمینواسید شاخه‌دار، به ویژه لوسین، پس از ورزش میزان سنتز پروتئین را افزایش و میزان کاتابولیسم آن را کاهش می­دهند.

 

گلوتامین

مکمل گلوتامین – شرکت ON
مکمل گلوتامین – شرکت ON

گلوتامین برای ساختن توده عضلانی استفاده می­شود. همچنین می­تواند با تقویت سیستم ایمنی، باعث تسریع در بهبودی بیماران گردد.

 

پروتئین وی ؛ پایه و حیاتی

پروتئین وی – شرکت ON
پروتئین وی – شرکت ON

این مکمل با داشتن مزایایی همچون حفظ سلامتی در سیستم قلبی و عروقی به همراه فعالیت ضد میکروبی و ضد ویروسی و تعدیل و تقویت سیستم ایمنی قابل مقایسه با هیچ منبع پروتئینی دیگر مانند سویا و تخم مرغ نیست. این مکمل، یک کمپلکس مشتق شده از شیر با مقادیر متفاوتی از کربوهیدرات، پروتئین، ایمونوگلوبین و مواد معدنی است. انواع این مکمل عبارتند از:

کنستانتره پروتئین وی (WPC)، پروتئین وی ایزوله (WPI)، نوع هیدرولیز شده، وی با لاکتوز کاهش یافته و نوع دمینرال (بدون املاح). این مکمل همچنین دارای قابلیت
ضد­سرطانی، کاهنده خطر سندرم متابولیک، فشارخون و سفتی عروق می­­باشد. توصیه می­شود آقایان و بانوان بالغ (۱۹-۵۰ ساله) ۸ گرم پروتئین برای هر ۲۰ پوند از وزن بدن (۸/۰ گرم از این ماده در کیلوگرم) در روز مصرف کنند.

 

آمینواسید؛ ترکیباتی با دامنه وسیعی از کاربرد

دوز پیشنهادی سازمان جهانی بهداشت برای آمینواسیدهای ضروری
دوز پیشنهادی سازمان جهانی بهداشت برای آمینواسیدهای ضروری

برای اطمینان از اینکه بدن انسان بتواند پروتئین تولید کند و متابولیسم را حفظ کند، به نسبت متعادل از آمینواسیدها نیاز دارد. آمینواسیدها، ترکیباتی با دامنه وسیعی از کاربردهای حیاتی مثل ساخت پروتئین، سنتز هورمون، بهبود سیستم ایمنی، کاهش چربی و ترمیم عضلات هستند. این مواد به سه دسته ضروری، غیرضروری و شرطی طبقه بندی می­شوند. آمینواسیدهای ضروری شامل هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین، تریپتوفان و والین است. غیرضروری بدین معنی است که بدن ما آن را تولید می­کند، حتی اگر آن­را از غذایی که می­خوریم دریافت نکنیم. آمینواسیدهای شرطی نیز، برای زندگی روزمره ضروری نیستند اما هنگام بیماری، آسیب دیدگی یا استرس از اهمیت زیادی برخوردار هستند. مصرف این مکمل عوارض جانبی جدی را ایجاد نمی­کند.

 

کربوهیدرات ؛ جدا نشدنی

دوری کردن از مکمل­های کربوهیدرات با توانمندی­های ویژه در افزایش رشد عضلات، تقویت متابولیسم و تکیه محض به منابع پروتئینی، اشتباه بزرگی است. این مکمل به عنوان منبع انرژی در متابولیسم شناخته می­شود و به چهار گروه مونو، دی، الیگو و پلی ساکارید تقسیم می­شوند. دکستروز و مالتودکسترین و ذرت مومی بهترین منابع این مکمل هستند. مصرف بیش از حد این مکمل می­تواند باعث ایجاد فشار خون بالا، چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، سکته مغزی و بالا رفتن کلسترول شود. براساس دستورالعمل استاندارد، مقدار مصرف این مکمل برای بزرگسالان ۱۳۰ گرم، برای خانم های باردار ۱۷۵ و خانم های شیرده ۲۱۰ گرم پیشنهاد شده است.

کراتین ؛ ارزان، موثر و درمان­گر

کراتین یکی از امن­ترین، ارزان­ترین و موثرترین مکمل در دسترس است که اختلال در تولیدش در سنین کودکی  و همچنین کمبود آن در سنین بالا (سارکوپنیا) باعث ایجاد بیماری می­شود و راه درمان آن، تجویز این مکمل است. همچنین برای گرفتگی عضلات، ام اس و افسردگی مصرف و پیشنهاد می­شود. کراتین با داروهای نفروتوکسیک (جنتامایسین) و داروهای ضدالتهاب غیراسروئیدی (ایبوپروفن، ناپروکسن، پیروکسیکام) تداخل دارد. ورزشکاران از این مکمل در دوز کوتاه مدت (۲۰ گرم روزانه برای ۴ تا ۷ روز) و بلند مدت (روزانه ۲ تا ۱۰ گرم) استفاده می­کنند.

پودر کراتین – شرکت ON
پودر کراتین – شرکت ON

 

مولتی ویتامین ؛ مهم و حیاتی

کمبود در ویتامین و مواد معدنی باعث اختلال در متابولیسم شده و به دنبال آن کاهش عملکرد و کارایی را به همراه خواهد داشت. و این چیزی نیست که یک ورزشکار و بدنساز دنبال آن باشد. ویتامین­ها، یا محلول در آب هستند که باید روزانه مصرف شوند (ویتامین C و تمام ویتامین های B) یا محلول در چربی، که در بدن ذخیره می شوند (A ، D ، E و K).

بسیاری از ویتامین­ها با مقابله با التهاب، مدیریت سطح استرس ارتقای سیستم ایمنی به بدن کمک می­کند و همچنین باعث تقویت هایپرتروفی (بزرگ شدن اندازه عضلات) می­شود. مصرف بیش از حد ویتامین­ها می­تواند باعث یبوست، اسهال و ناراحتی معده، خارش، بثورات جلدی، التهاب و تورم صورت و سر گیجه شدید شود.

گینر ؛ تناسب اندام

راهکار تامین وزن مطلوب، مصرف مکمل گینر است. این مکمل­ ها به دو نوع Mass و Weight طبقه­بندی
می­شوند. نوع ویت مناسب افرادی است که به­سختی وزن می­گیرند و نوع مس با فیبر و پروتئین با کیفیت­تر، مناسب بدنسازانی است که به دنبال تقویت و رشد توده عضلانی هستند. این مکمل­ها به طور کلی ایمن هستند و تنها به دلیل وجود قندهای ساده، در افراد دارای آکنه (جوش) شرایط پوستی بدتری را ایجاد می­کنند. برای مصرف ۳ کاپ از این مکمل میکس شده با ۶۸۰ گرم شیر تهیه گردد و با تقسیم آن به مقادیر کمتر، در وعده­های مختلف مصرف شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.