طناب زدن (Rope Jumping) یکی از ورزش های هوازی است که محدودیت سنی ندارد.طناب زنی توان عمومی بدن را افزایش می دهد.در ادامه این مطلب در سایت بدن سنتر به معرفی انواع روش طناب زدن می پردازیم.

طناب زدن و انواع ان

انواع طناب زدن و نحوه حرکات آن:

پرش جفت ساده

ساده ترین نوع طناب زدن است.کمی پاهایتان را از هم فاصله دهید و طناب را پشت سر خود قرار دهید.با حرکت مچ دست طناب را به سمت جلو هدایت کنید و روی آن بپرید.در هنگام فرود باید روی سینه پا فرود بیایید.

جاگینگ

برای انجام این حرکت ابتدا یک پا را از ناحیه زانو خم کنید و به سمت بالا بیاورید،با چرخش طناب به سمت جلو یک پرش پایتان که روی زمین قرار دارد انجام دهید و سپس پای خود را عوض کنید.با پرش روی هر پا یک دور طناب را بچرخانید.

پاشنه پاشنه

طناب زدن و حرکتی مثل پاشنه پاشنه به هماهنگی بین عصب و عضله نیازمند است.طناب را در پشت قرار دهید و یک پا را به صورت صاف جلوی پای دیگرتان بگذارید.هنگام فرود پا باید روی پاشنه باشد.با چرخش طناب یک پرش انجام دهید و جای پا را تغییر دهید.

چرخش کمر

مانند پوزیشن طناب زدن ساده قرار بگیرید و جلوی خود یک دایره رسم کنید و آن را به سه قسمت تقسیم نمایید.ابتدا و انتهای نیم دایره دو بخش و وسط نیم دایره بخش سوم را تشکیل می دهند.روبروی بخش میانی دایره قرار بگیرید با یک پرش به سمت راست بدنتان و با پرش بعد مقابل سمت میانی قرار بگیرید و در پرش سوم به سمت چپ بدنتان بچرخید.بعد از چندبار تکرار حرکت قسمتی که روبرو بخش میانی قرار می گرفتید را حذف کنید.

پرش قیچی کنار

برای شروع همان حرکت دست و بدن را به خود بگیرید که پیش تر توضیح دادیم و سپس با یک پرش مانند حرکت پروانه پایتان را باز کنید و در حرکت بعد پاهایتان را در جلو بدن به صورت حرکت قیچی روی هم رد کنید.

جاگینگ به طرفین

مثل حرکت جاگینگ است و تفاوتش با آن این است که پاها در طرفین خط عمود قرار می گیرد.این حرکت به رقص پا معروف است.

پرش پروانه

ژست شروع شما مانند ژست ابتدایی سایر انواع حرکت است.در این حرکت یکی در میان در یک پرش پایتان را باز کنید و در پرش بعد پایتان را ببندید.

پرش زیگزاگ

از نظر اینکه طی انجام حرکت تغییر مسیر می دهید با حرکت اول متفاوت است.یک خط عمود رسم کنید و در پرش اول پایتان را هنگام فرود در یک طرف خط قرار دهید و در پرش بعد در طرف مقابل قرار دهید.در این حرکت مهم حفظ تعادل است نه میزان پرش.

ضربدری

در یک حرکت طناب را به صورت ساده از زیر پایتان رد می کنید و در پرش بعد مچ دست را به صورت ضربدری روی هم عبور می دهید و سپس طناب را زیر پایتان رد می کنید.

طناب زدن ضربدری

 

پرش جفت ساده از پشت

این حرکت دقیقا مانند پرش ساده ست با این تفاوت که طناب را از جلو به عقب هدایت می کنید و زیر پایتان عبور می دهید.

مزایا طناب زدن:

مزایای طناب زدن

 

  • یکی از بهترین ورزش های قلب
  • کالری سوزی بالا
  • کم هزینه بودن
  • قوی سازی ماهیچه ها
  • بهبود تعادل و چابکی
  • نسبت به دویدن فشار کمتری را روی مفاصل اعمال می کند
  • طناب زدن موجب عضله سازی و درگیری عضلات ران و ساق پا می شود.
  • طناب زدن برای لاغری مفید است

مضرات طناب زدن برای آقایان و بانوان:

مضرات طناب زدن برای آقایان و بانوان:

 

در بررسی مضرات طناب زدن برای آقایان و مضرات طناب زدن برای بانوان متوجه شده اند که کسانی که سلامت جسمی دارند طناب زدن برایشان مضر نیست ولی در صورت داشتن بیماری های پا و کمر مانند آرتروز و دیسک کمر این ورزش مضر است.

همچنین این حرکت برای خانم هایی که افتادگی رحم و دستگاه تناسلی دارند نیز مضر است.

برای دریافت تمرین و مشاوره ورزشی می‌توانید بر روی مربی انلاین کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.